MERHABA NE DEMEK?  

Posted by: TAN&AY'CA in

MERHABA;
Çok severek kullandigim bir kelimedir.
Sunay Akin (bilmeyenler icin, arastirmaci yazar, sair) anlatmıştı:
Eski zamanlarda seyahat ederken ticaret yollarinda karsilasan seyyahlar, birbirlerini uzaktan gorunce yaylarini gerip, oklarini baska yerlere hedef alarak uzaga firlatirlarmis. Bu hareket, benden sana zarar gelmez anlaminda olan MIR HEBA, yani OKUMU HEBA ETTİM demekmis.
Eski tum savasci toplumlarda bu tur rituellere rastlanir.
Bircogunuzun bildigini tahmin ettigim gibi, kadeh tokusturmak da ayni amaca hizmet eden bir ritüeldir. Derebeyleri birbirlerini ziyafetlere davet edip, misafir-rakiplerini zehirledikleri icin, ickiler kadehlere konduktan sonra, benden sana zarar gelmez anlaminda, kadehlerdeki ickileri birbirleriyle biraz karistirip icmek adet olmus. Biz de bunu hala bir dostluk ifadesi olarak kullanir dururuz.
Ayni sekilde, kilic kullanan savascilarin kilic kullandiklari ellerle el sIkIsmalari, bir korunma ve dostluk ifadesi olarak baslamis.. El sIkIsilan insanin o anda kilic kullanamayacak olmasi, zamanla dostlarin karsilasma gelenegine donusmus.. Tabi biri solaksa naapiyolarmis bilmem :))

This entry was posted on Cumartesi, Mayıs 09, 2009 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum

Yorum Gönder

div style="width:300px;">

Saudade - Cessaria Evora & Kassav
Bloglar Alemi - Yorum Blogları
Online Ziyaretci: